Neden Bazı Facebook Duvarları Benden Gizleniyor?

Facebook Duvarınız, arkadaşlarınızın bıraktığı gönderilerin yanı sıra sitedeki etkinliklerinizle ilgili kendi durum güncellemelerinizi ve hikayelerinizi içerir. Duvarınızı kimlerin gördüğü konusunda her zaman tam kontrole sahip olduğunuz gibi, diğer kullanıcılar da öyle. Sonuç olarak, profilini ziyaret ettiğiniz birinin Duvarını her zaman göremeyebilirsiniz.

Gizlilik ayarları

Her kullanıcı, sitenin "Gizlilik Ayarları" menüsünü kullanarak gönderilerini kimin göreceği üzerinde tam kontrole sahiptir. Bir kullanıcı, profilinin tamamına aynı gizlilik ayarlarını uygulayabilir veya her bölüme farklı ayarlar atayabilir. Örneğin, bir kişi profilinin tamamını yalnızca arkadaşları tarafından görülebilir hale getirirken, başka bir kullanıcı gönderileri gizli tutarken diğer her şeyi tüm Facebook topluluğunun görebileceği şekilde bırakabilir. Birinin Duvarını göremiyorsanız, o kullanıcının profili için ayarlanmış erişilebilirlik parametrelerinin dışındasınızdır.

Arkadaşlar

Varsayılan olarak, Facebook her zaman bir kullanıcının arkadaşlarının kendi gönderilerini görmesine izin verir. En kısıtlı standart gizlilik ayarı, yalnızca arkadaş olmayanların Duvar görmesini engelleyen "Yalnızca Arkadaşlar" dır. Biriyle arkadaşsanız ve hala o kullanıcının duvarını göremiyorsanız, bu, arkadaşınızın Duvar gizliliğini özelleştirdiği anlamına gelir. Duvarın gizlenmesi gereken bir kişi olarak özellikle seçilebilirsiniz veya arkadaşınız Duvarı arkadaş listesindeki herkesten, belirli bir arkadaş listesi dışında gizlemiş olabilir.

Arkadaş olmayanlar

Pek çok Facebook kullanıcısı, hassas bilgileri korumanın bir yolu olarak profil Duvarlarını arkadaş listelerinde olmayan kişilerden gizlemeyi seçmektedir. Bir Facebook Duvarı genellikle restoranlarda veya diğer konumlarda gerçek zamanlı girişler ve yabancılar için uygun olmayan diğer kişisel bilgileri içerir. Bir kişinin Duvarını göremiyorsanız ve bu kişi arkadaşınız değilse, profilin üst kısmındaki "Arkadaş Ekle" düğmesini kullanarak arkadaşlık isteyin - büyük olasılıkla o kişinin Duvarına erişim hakkına sahip olacaksınız.

Engellenmiş kullanıcılar

Birini engelleme listenize koyduğunuzda, bu kişi arkadaş listenizde olsa bile, o kullanıcının profilinin tamamı sizden gizlenir. Kullanıcı aramalarda da görünmez ve bu kullanıcının gönderilerini ortak bir arkadaşın Duvarında görmezsiniz. Arkadaş listenizden birini çıkardığınızda, izin verirse tekrar arkadaşlık talebinde bulunabilir ve bu kişinin Duvarına yeniden erişim elde edebilirsiniz.