IPhone'umu Senkronize Etmek Neden Yinelenen Kişiler Ekliyor?

İPhone'unuzda yinelenen kişiler, iCloud kullanmanın bir sonucu olarak veya bilgisayarınızdaki adres defteriniz veya e-posta istemcinizle ilgili bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. İPhone'unuzu hem iş hem de kişisel amaçlarınız için kullanırken, birden fazla hizmetle eşzamanlayarak yinelenen kişiler oluşturabilirsiniz. Kişilerin nasıl çoğaltıldığına bağlı olarak, sorunun kaynağını gidererek sorununuzu çözebilirsiniz.

ICloud Kişilerini Kontrol Etme

Nadir durumlarda, hizmetin kendisiyle ilgili bir sorun nedeniyle kişileriniz iCloud'da kopyalanabilir. Bu en kötü durum senaryosudur, çünkü yardım olmadan çözülemez. İCloud web sitesinde oturum açarak yinelenen iCloud kişileriniz olup olmadığını kontrol edin (Kaynaklardaki bağlantı). Yinelenen kişileriniz varsa ve nedenini belirleyemiyorsanız, sorunu çözmek için Apple Destek ile iletişime geçin.

Exchange Sunucuları

İCloud, Microsoft Exchange sunucularıyla eşzamanlanan verileri değiştirmediğinden, iPhone'unuzda yinelenen kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bunun bir çözümü, her hizmeti farklı bir amaç için kullanmayı içerir. Örneğin, Exchange sunucunuzu yalnızca iş bağlantıları için kullanırken tüm arkadaşlarınızı, ailenizi ve tanıdıklarınızı manuel olarak iCloud'a değiştirin. Aynı kişileri hem iCloud hesabınızda hem de Exchange sunucusunda tutuyorsanız, bunlardan yalnızca birini iPhone'unuzla eşzamanlanacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, "Kişiler" uygulamasını açın ve Exchange bölümünden senkronize etmek istediğiniz grupları seçin.

İTunes ve ICloud'u karıştırma

Yinelenen kişiler sorunu, aygıtınız hem iTunes hem de iCloud kullanılarak eşzamanlanacak şekilde ayarlanmışsa ortaya çıkar. Ancak, iTunes 11 veya sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız bu sorun mevcut değildir. Bu sorunu çözmenin en basit yolu, iTunes'u bilgisayarınızdaki en son sürüme yükseltmektir. Yükseltme yaptıktan sonra, yinelenen kişileri çözmek için iPhone'unuzu senkronize edin.

Aksi takdirde, iCloud veya iTunes senkronizasyonunu ayrı ayrı devre dışı bırakabilirsiniz. İPhone'unuz bilgisayarınıza bağlıyken iTunes'da "Bilgi" sekmesini tıklayın. "Adres Defteri Kişilerini Eşitle" veya "Kişileri Eşitle" seçeneğinin işaretini kaldırın.

Mac'inizdeki iCloud Sistem Tercihlerini veya Windows'ta iCloud Denetim Masası'nı kullanarak iCloud kişilerini devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows'ta kopyalar

Windows kullanıyorsanız, Outlook'tan yinelenen kişileri kaldırmanız gerekebilir. Bu kopyalar, aynı ad veya e-posta adresinin birden çok yazılışına sahip olduğunuzda veya kişilerinizi Outlook'a aktardığınızda ortaya çıkabilir. Yinelenen kişileri elle silmelisiniz ya da bir kişideki bilgileri yinelenen bilgilerle eşleşecek şekilde değiştirerek bunları birleştirebilirsiniz. Mevcut kişi silinmeyecek, kopya orijinal ile birleştirilecektir.

Mac'te kopyalar

Adres defterinizi açın ve "Kart" menüsünü ve ardından "Yinelenenleri Ara" yı seçin. İstendiğinde, yinelenen kişi dosyalarını birleştirmek için "Birleştir" seçeneğini seçin. Tüm kişilerinizi birleştirene kadar bu işleme devam edin. Sorun devam ederse, uygulamayı kapatın ve ardından birleştirme işlemini yeniden tamamlayın. Bittiğinde, yinelenen kişi sorununu çözmek için iPhone'unuzu senkronize edin.

Feragatname

Bu makaledeki bilgiler iOS 7 ve iTunes 11 için geçerlidir. Diğer sürümler veya ürünlerle biraz veya önemli ölçüde değişebilir.