Diğer Kişinin Gmail’i Olmuyorsa Dokümanları Paylaşabilir misiniz?

Google Dokümanlar'ı kullanmak, dokümanlar üzerinde diğer kişilerle gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmanıza olanak tanır. Bu, bir grup belgesini güncellemeyi ve başkalarından girdi almayı kolaylaştırır. Bu hizmeti kullanırken, belgeyi yalnızca Gmail hesabı olan kişilere göndermeniz gerekmez. Google Dokümanlar, Gmail kullanıcılarıyla sınırlı değildir.

Google hesabı

Bir Gmail hesabına sahip olmak zorunda kalmak yerine, kullanıcıların yalnızca bir Google hesabına ihtiyacı vardır. Kullanıcılar herhangi bir e-posta adresiyle Google hesapları kurabilir. Bir Google hesabı oluşturmak istediğinizde, yeni hesap sayfasına gidip mevcut e-posta adresinizi, şifrenizi ve diğer kişisel bilgilerinizi girmeniz yeterlidir. Bu, Google'ın Dokümanlar, Adsense ve Web Yöneticisi Araçları gibi ücretsiz olarak sunduğu tüm ürünlere erişmenize olanak tanır.

Google Dokümanlara Erişim

Google Dokümanlar'da bir belge oluşturduktan sonra, başkalarının ona erişmesine izin verme yetkisine sahipsiniz. Google Dokümanlar’ın "Bu Belgeyi Paylaş" bölümüne gittiğinizde, size e-posta adreslerini girme seçeneği sunar. E-posta adreslerini gönderdikten sonra, o kişiye bir e-posta gönderir. E-postadaki bağlantıya tıkladığında, bir giriş ekranına götürülür. Belgeye erişmek için bir Google hesabına ihtiyacı olacak.

Anında erişim

Bağlantıya tıklayan kişi Google'da oturum açar açmaz belgeye götürülecektir. Bu noktada, belgeye eklediğiniz her şey o kişi tarafından görülebilir. Yeni kullanıcı belgede bir değişiklik yaptığında, belgeyi görüntülerken ekranınızda görünecektir. Bu, herhangi bir çalışmayı kopyalamadan bir belge üzerinde aynı anda başka bir kişiyle çalışmanıza olanak tanır.

Web'de Yayınlama

Göz önünde bulundurulması gereken başka bir seçenek de belgenizi Web'de yayınlamaktır. Google Dokümanlar programı ile, oluşturduğunuz herhangi bir doküman, başka herhangi bir web sayfası gibi kolayca yayınlanabilir. Ardından Web adresini görmek istediğiniz kişilere vermeniz yeterlidir. Bunu yaptığınızda, diğer kullanıcılar belgeyi düzenleyemez. Bu seçenek temelde okuyucularınızın belgelerinizi kontrol etmeleri için bir web sitesi oluşturur. Bu, Gmail'e veya hatta bir Google hesabına erişim gerektirmez.